teisipäev, 1. aprill 2008

Ümberjutustus filmist Ramsese vembud II

Ühel kaunil päeval otsustasid Ramses ja tema peremees jahile minna. Metsa siseneseid nad põõsastena, et neid ära ei tuntaks. Mõne hetke möödudes märgatigi juba parti taevavõlvil lendlemas. Ramsese peremees avas tule kuid ei tabanud sellega parti, vaid hoopiski pilve. See aga pilvele ei meeldinud ning sealt hakkas vihma sadama.
Koer ja jahimees hakkasid meeleheitlikult varjualust otsima. Nad leidsid ühe puu, kuid see ei andnud neile varju vihma eest. Ramses märkas aga puu juurt mille all oli ruumi küllaga. Nüüd oli neil nii mõnus, et jäädi magama.
Meeleheitel oli ka karu, kes samuti vihma alla jäänud oli. Ka tema otsis varjualust puude alt. Lõpuks märkas karu seda sama juurt mille all ka Ramses ja tema peremees pikutasid.
Karu ja jahimees hakkasid üksteist nügima. Nad ei saanud aru kes oli teisel pool. Kui pikutaja karu püssiga torkima hakkas oli karul kõdi. Lõpuks pisteti pead juure alla. Mõlemad ehmatasid ning kargasid kohe paar sammu tagasi. Karu läks asja uurima ning nägi jahimeest juure all lamamas. Karu hiilis teisele poole ning püüdis jahimeest oksaga lüüa, kuid sai siis aru, et mida ta küll teeb. Sellel ajal sihtis aga juba Ramsese peremees karu püssiga. Loom sunniti otsekohe lahkuma.
Karu oli aga väga kurb ning hakkas nutma. Muidugi oli Ramsesel temast kahju ning ta sundis peremehel kähku loom tagasi kutsuda. Nii olid nad rõõmsalt kõik koos juure all.
Järgmisel päeval, kui ilm juba ilus, jätkus jahiretk. Mehe järel hakkas käima uhke siilipoiss, kellele müts peale lendas. Siil tekitas natuke segadust kuid Ramses lahendas selle.
Varsti märgati siristavat lindu. Ramses hakkas temaga kaasa laulma. Jahimees vilistas väikest vilet, et saada samasugust häält mida lind teeb. See ei sobinud. Selle peale lisandus ka veel teine lind. Siis võeti seljakotist välja väga suur pasun. Seda kuuldes väikene linnuke lausa minestas. Pasun tekitas metsas suurt, suurt segadust. Kui põder seda kuulis tegi ta veel kõvemat häält. Jahimees ei saanud aru kust see tuleb. Loom tegi seda uuesti. Seekord põgeneti nende arust kurja looma eest. Põder oli rahul ning jätkas laulu.
Jahimees hakkas püssi laadima kuid kui Ramses talle vastu läks, käis püssist pauk mis tabas karu. Loomal oli väga valus. Ta läks laskjale kallale. Vaatama tuli ka uudishimulik lind oma poegadega. Ramsese peremees ravis ta haava ära. Nüüd oli karul hea olla. Loomaga tehti pilt millel jahimees karu nagu ise maha lasknud.
Seda näitas ta oma sõpradele kes olid suures vaimustuses. Ramses valas kõigile morssi, mille ajal peremees kõike seda demostreeris. Just sai ka kana köögis valmis. Samuti Ramsesel jooksis suu vett, kuid tal kästi lahkuda. Koer läks ja lülitas elektri välja, et samal ajal kana laualt ära tuua. Peremees sai väga vihaseks. Ramses oli aga maja trepil, lõikas kana pooleks ja läks oma sõpradega minema. Vanahärrale see meeldis. Ka Ramses rääkis ning demostreeris kõike mis metsas oli juhtunud. Päev lõppes ja kõik olid rõõmsad.

2 kommentaari:

Karl T ütles ...

Natukene liiga pikk aga mudu norm sisu.

Karima ütles ...

Lahe ja huvitav jutt.:D